Creus acceptable el preu dels festivals?

 

En els darrers anys, hem vist un augment significatiu en els preus dels festivals i els concerts a tot el món. El que mai va ser un passatemps accessible per a molts, ara sembla un luxe exclusiu per a aquells amb ingressos més alts. En aquest article, explorarem les causes i conseqüències de l'augment de preus a festivals i concerts, i al final, una opinió personal sobre si crec que és normal o no.






Els preus dels festivals i els concerts estan pujant com un coet en els darrers anys i hi ha moltes raons darrere daixò. En primer lloc, la producció desdeveniments en viu és cada vegada més costosa, amb equips dalta tecnologia, escenaris extravagants i personal especialitzat que han de ser pagats. A més, els artistes famosos i els grups de música de renom mundial cobren tarifes exorbitants per les actuacions.
Alguns argumenten que aquest augment de preus és just, ja que les empreses i els organitzadors d'esdeveniments han de guanyar diners per mantenir-se a la superfície. Però altres pensen que és injust que només els rics i privilegiats puguin assistir a aquests esdeveniments, mentre que els altres s'han de conformar amb veure vídeos a YouTube o escoltar música a Spotify.

Els preus alts dels festivals i els concerts tenen conseqüències negatives que afecten moltes persones. En primer lloc, les persones amb ingressos limitats no es poden permetre el luxe d'assistir a aquests esdeveniments i es veuen excloses de l'experiència musical en viu. Això pot ser particularment descoratjador per a joves que busquen explorar la música en viu i descobrir nous artistes.




En conclusió, l'augment de preus als festivals i concerts és una cosa que afecta moltes persones i la indústria musical en general. És cert que els costos de producció i els honoraris dels artistes estan augmentant, però això no hauria de ser una excusa per fer que la música en directe sigui exclusiva per a aquells que tenen més diners. És important trobar un equilibri entre el cost i l'accessibilitat i explorar alternatives com la transmissió en viu i els esdeveniments més petits i locals.


David Álvarez Mirón.

Comentarios

  1. Penso que està bé la vostra conclusió, però penso que jo penso que és normal que valgui tants diners una entrada, ja que pensa que hi ha molt d'esforç i dedicació en cada concert, com l'equip de so, de llums, tècnics, assistència, seguretat, constructors... Penso que és normal. Però el preu de concert també varia de l'esdeveniment. No és el mateix un concert a una sala o una discoteca que no en un festival.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario